Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 18:57

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

zamiana UTF na ISO

Dzień dobry, ale napaskudziłem....Zobaczcie sami na mojej stronie:
http://www.greg47.republika.pl/
Strona otwiera się gładko w IE, natomiast w Firefox ....brrr.
Uczeni mówią że to błąd w kodowaniu znaków. Zapisywałem grzecznie w UTF-8, bo tylko przy takim zapisie polskie znaki były wyświetlane bezbłędnie w IE.
Co mam zrobić żeby Firefox polubił stronę? Czy Pajączek ma jakieś narzędzia do tego?
Pozdrawiam początkujących,
grzegorz
Więcej : zamiana UTF na ISO | Wyświetlone : 4963 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

www.izbudr.pl

Co sądizcie o stronce firmy zajmujacej sie lastryko : http://www.izbudr.pl
Więcej : www.izbudr.pl | Wyświetlone : 3868 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

[PHP][OOP] - system newsów

Więcej : [PHP][OOP] - system newsów | Wyświetlone : 7268 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Błąd pajączka ? Prośba połączenia z serwerem FTP ...

Witam mam problem z połączenim sie do serwer ftp, tzn przy próbie połączenia do serwer ftp, zapisaniu pliku, odczycie pliku i każdej akcji związanej z łączeniem do serwera wyskakuje mi błąd "Prośba połączenia z serwrem FTP nie powiodła sie! Sprawdź czy twój serwer FTP pozwala na wiecej niż jedno połączenia z jednego adresu IP. Połaczenie zostało przerwane.". Jednak po ponowieniu akcji pajączek wykonuje ją poprawnie. np.

1. otwieram plik na serwerze
2. edytuje go
3. ...
Więcej : Błąd pajączka ? Prośba połączenia z serwerem FTP ... | Wyświetlone : 3302 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajączek for MAC

Rzucam taki luźny temat.
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Mac-a, ale bardzo brakuje mi Pajączka. Dlatego apeluję o zastanowienie się nad tym tematem, ponieważ akturat w tej działce jest bardzo mało jakiegokolwiek oprogramowania takiego jak Pajączek, a jak jest to bardzo ubogie w funkcjonalności.
Obecnie używam czegoś takiego jak Coda, ale nie ma tam bardzo wielu rzeczy, które ma pajączek.
Z kolei jest coś takiego jak TextMate, ale mimo że ma trochę więcej funkcjonalności ...
Więcej : Pajączek for MAC | Wyświetlone : 4491 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Spotkaliście się z ...?

Witam! Od dwóch miesięcy używam programu SPAM. Służy on głównie do publikacji artykułów prasowych, lecz ja go wykorzystałem do wypozycjonowania pewnej strony. Spisuje się świetnie, ponieważ cały ten system gromadzi w sobie tylko serwisy wartościowe, a nie obojętnie jakie strony... Takie serwisy mają w sobie bardzo mocne linki pozycjonujące, dlatego szczerze polecam :)

Link do strony: http://SPAM.

Czekam na Wasze opinie...
Więcej : Spotkaliście się z ...? | Wyświetlone : 3993 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039