Do SlawekD:
Rozumiem Twoje rozżalenie, jednak nie powinieneś, akurat Ty, zarzucać mi lekceważenia klientów, kiedy w odpowiedzi na
Twój wątek, zaproponowałem Ci udostępnienie wersji z naniesionymi poprawkami dotyczącymi problemu, który Tobie doskwiera. Odpisałeś: "Za betę dziekuję, nie naciskam, poczekam spokojnie na na pełną wersję.". A to wszystko działo się jeszcze zanim betatesty zostały upublicznione. Proszę, potraktuj tę moją wypowiedź nie jako zaproszenie do dyskusji, ale odpowiedź na zarzut. Nie chcę tego dalej kontynuować.
Co do sposobu pracy i publikacji nowych wersji. Bardzo bym chciał udostępniać je wcześniej, ale nie zawsze jest taka możliwość. Miała być najpierw 5.3.1, ale niestety jedne poprawki rodzą inne problemy, stąd decyzja o wypuszczeniu 5.4.0 ze wszystkimi zmianami, kiedy już wszystko będzie gotowe. Prawdopodobnie w przyszłości kolejne wersje będą publikowane znacznie szybciej.
Na pytanie "kiedy" mogę odpowiedzieć tak, jak będzie później niż za maksimum miesiąc, to zjem nogę od stołu.
Do Libby:
CVSa używamy. Mamy jedną linię nie dlatego, że środowisko rozwoju projektu nam na to nie pozwala, ale dlatego, że taki przyjąłem sposób publikacji kolejnych wersji. Szkoda, że decyzję o używaniu programu lub nie opierasz na tym jak program powstaje, a nie na tym czy przydaje się w codziennej pracy. Zachęcam do pobrania wersji testowej z działu
ÅšciÄ…gnij i ewentualnÄ… merytorycznÄ… krytykÄ™.