Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 14:51

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Brak kolorowania składni i nietylko....

Instalowanie nowych wersji Pajączka to stąpanie po polu minowym, nie wiadomo gdzie tym wybuchnie.

Po aktualizacji do wersji 5.9.1 nie mam kolorowania składni.
BARDZO PROSZĘ O POMOC
Zrobiłem deinstalację starej wersji, reset kompa, instalacja od nowa i...
wszystkie ustawienia ze starej się zachowały z wyjatkiem kolorowania składni, wszystkie pola wyboru sposobu kolorowania w ustawieniach są puste.
Nic nie dalo też przywrocenie ustawień domyślnych.

Nie działa też uzupełnianie znaczników, dynamiczne podpowiedzi a może i coś więcej ...
Więcej : Brak kolorowania składni i nietylko.... | Wyświetlone : 4632 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pływajaca ramka

Witam wszystkich.Mam problem z plywajaca ramką.Problem polega na tym ze nie wiem jak zrobic tak zeby w jednej plywającej ramce byly dwa obrazy na jednym suwaku.Z góry dziekuje za dpowiedz :)
Więcej : Pływajaca ramka | Wyświetlone : 6605 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Brak wcięcia dla BR + nowa linia

Witajcie!

Postanowiłem zgłosić drobne niedociągnięcie, które chyba obecne jest w edytorze od dłuższego czasu, więc nie dotyczy stricte najnowszej wersji.

Otóż mam ustawiony skrót klawiszowy "CTRL + Enter" do wstawiania znacznika BR.
Opcja "Nie przenoś do nowej linii po wstawieniu BR" jest wyłączona.
Opcja "Pozycjonuj na wcięciu" włączona.

Przy powyższej konfiguracji po użyciu kombinacji "CTRL + Enter" na końcu bieżącej linii powinien zostać wstawiony znacznik BR, zaś kursor powinien przejść do kolejnej nowej linii i ...
Więcej : Brak wcięcia dla BR + nowa linia | Wyświetlone : 3315 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

brak połączenia z bazą, error inspektora mysql

witam mam pajaczka 5.9.1 pro i nie mogę sie połączyć z bazą danych, baze mam na serwerze yoyo.pl i przez jej stronkę normalnie się loguje podając użytkownika i hasło. W inpektor Mysql wyskakuje mi komunikat:

"Próba pobrania listy dostępnych tabel z bazy danych mysql3.yoyo.pl (db772***) nie powiodła się!
Can't connect to MySql server on mysql3.yoyo.pl (10061) Socket error on connect. WsaGetLastError return 10061 ($274D)"

nie mam pojęcia o co chodzi uzytkowinika i hasło mam wprowadzone ...
Więcej : brak połączenia z bazą, error inspektora mysql | Wyświetlone : 5628 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Aktualizacja do nowszych wersji

Witam.
Jezeli mam juz zainstalowany program i aktywowany, a pojawila sie nowa wersja, to moge uruchomic instalator i tym samym nadpisac stara wersje?
Czy konieczne jest odinstalowanie wersji starej, po czym zainstalowanie nowszej?

Co w takim razie z limitem aktywowania programu? Rozumiem, ze po tej operacji zmniejszy mi sie on o 1? Czy jest mozliwosc nie uszczuplania tego limitu?

Mam licencje na Pro z nielimitowanymi aktualizacjami.
Więcej : Aktualizacja do nowszych wersji | Wyświetlone : 3621 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

[Pajączek 5 NxG] 5.9.1 - Nowa wersja

Pajączek 5 NxG 5.9.1
To już 16. wersja polskiego programu do tworzenia stron WWW
URL: http://www.creamsoft.com/pajaczek

Informacja:
Pajączek 5 NxG - to program do tworzenia serwisów internetowych najlepiej
dostosowany do wymagań polskich użytkowników.

Download: http://www.creamsoft.com/index.php?p=download
Lista zmian: http://www.creamsoft.com/index.php?p=history
Pomoc techniczna http://www.creamsoft.com/index.php?p=support
Forum dyskusyjne: http://www.creamsoft.com/forum ...
Więcej : [Pajączek 5 NxG] 5.9.1 - Nowa wersja | Wyświetlone : 3464 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

umieszczanie grafiki z menu kontekstowego nie działa

Już kolejny raz ujawniła się ta niedogodność. Na przestrzeni lat dotknęła mnie kilkakrotnie - począwszy od Win95, przez W98, a teraz w XP, w kolejnych wersjach Pajączka (jeszcze sprzed wersji 2000). Objawia się to nagłą, podczas pracy, utratą możliwości umieszczania grafiki w kodzie strony funkcją prawego klawisza - w zamian pojawia się okno właściwosci pliku grafiki. Nadinstalowanie programu nie wnosi żadnej zmiany. Jedynie kompletne odinstalowanie i ponowna instalacja Pajączka naprawia ten problem. Nie wiem, czy ...
Więcej : umieszczanie grafiki z menu kontekstowego nie działa | Wyświetlone : 3818 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pomijanie trzyczłonowych nazw plików przy synchronizacji

Witam,

Mam takie problem, przy synchronizacji serwisu chciałym pominąć pliki o podwójnym rozszerzeniu np. 0001.jpg.php.

Wpisuję *.jpg.php lub *jpg.php i mimo to łapie mi te pliki.

Nie mam już pomysłu. Proszę o pomoc.
Więcej : Pomijanie trzyczłonowych nazw plików przy synchronizacji | Wyświetlone : 3162 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Podgląd

Jak podglądać jak będzie wyglądała nasza stronka w pajączku? :?
Więcej : Podgląd | Wyświetlone : 3031 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Przetwrzanie duzych plikow

Witam chodzi mi o sytuacje pracy na plikach gdzie usunieto wszelkie odstepu i znaki nowej linii (cala zawartosc jest w jednej linii).

Ostatnio czesto edytuje Pajaczkiem spory plik xml po aktualizacji do 5.9 praca z plikiem znaczaco przyspieszyla ale dalej jest poslizg np. przy dopisaniu czegos.

Czy moze mozna cos zmienic w ustawieniach kiedy edytuje tego typu plik?

Tak na marginesie pajaczek zjada mi sporo z procesora w moim "zabytku" ...
Więcej : Przetwrzanie duzych plikow | Wyświetlone : 3702 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039