Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 17 maja 2025, o 05:27

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Przewijanie

Więcej : Przewijanie | Wyświetlone : 7381 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

podgląd *.css

Więcej : podgląd *.css | Wyświetlone : 4531 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

problem z mailem

witam
Stworzylem stronke ale a adresie mailowym nie mam odniesienia do outlooka mam sam adres maila. A chcialbym ze po nacisnieciu na adres mailowy mozna bylo automatycznie wyslac maila.
Z gory dziekuje za pomoc
POzdrawiam
Więcej : problem z mailem | Wyświetlone : 5423 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Pojedyńcze wywołanie funkcji w klasie pytanko

Witam mam do Was takie małe pytanie, czy kod / funkcja zostanie wywołana w moim kodzie napewno raz, podczas "przelecenia" całego skryptu przy wywołaniu nowego obiektu.

==================================
class ori_stats {
var $nazwa_tabeli = DB_TABLE;

// konstruktor

function ori_stats() {
$this->connect();
$this-> bierzace_id($id_a);
}

// funkcja którą wywołuje tylko raz taką mam nadzieje

function bierzace_id($id_a){
$id_a = 'misio';
$this->id_a = $id_a;
return $this->id_a;
}

potem wykorzystuje zmienną $this->id_a; w całym skrypcie.
Idea jest taka, że zamiast ...
Więcej : Pojedyńcze wywołanie funkcji w klasie pytanko | Wyświetlone : 4050 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Obsługa dokumentów ANSI + UTF-8

Witajcie !

Pracuję ostatnio nad sporym projektem open-source. Obowiązuje mnie zasada zapisywania wszystkich plików html i php w kodowaniu ANSI/utf-8. Na początku nie bardzo rozumiałem na czym rzecz polega. Okazuje się, że w związku z brakiem pełnego wsparcia dla utf-8 ze strony serwerów i przeglądarek internetowych zdecydowano się zapisywać zwartość dokumentów w ANSI, a jedynie znaki diakrytyczne w utf-8. W wyniku czego powstają dokumenty o mieszanym kodowaniu ANSI utf8. Tego typu dokumenty wspierane są przez ...
Więcej : Obsługa dokumentów ANSI + UTF-8 | Wyświetlone : 7252 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Rozszerzone wyszukiwanie w dokumantach utf-8

Witajcie !

Próbowałem właśnie użyć funkcji rozszerzonego wyszukiwania w plikach php danego folderu zapisanych w kodowaniu utf-8. Niestety okazało się, że frazy zawierające polskie znaki diakrytyczne nie są wyszukiwane. Dlaczego tak się dzieje, skoro podczas edycji tych samych dokumentów polskie znaki są prawidłowo rozpoznawane ? Czy podczas rozszerzonego wyszukiwania strona kodowa nie jest rozpoznawana i brana pod uwagę ?
Więcej : Rozszerzone wyszukiwanie w dokumantach utf-8 | Wyświetlone : 4355 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

odczytanie wysokości

mam taki problem otórz na mojej stronie mam dwa elementy <div> o różnej wielkości chcę natomias aby były one jednakowe.

Pobieram wysokość przez offsetHeight poczym ustawiam tą wartość drugiemu elememntowi

Niestety wysokości nie są sobie równe kiedy pobieram wysokość to prawdopodobnie z padding i margin natomiast ustawiam już bez

Jak rozwiązać ten problem ? Odjęcie jakiejś ustalonej wartości odpada.

Ps. Czym różni się offsetHeight od clientHeight ? A może polecicie jakiś dobry artykuł lub kurs ...
Więcej : odczytanie wysokości | Wyświetlone : 6623 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

brak edycji html wewnatrz skryptu php ?!?

Mam pytanie czy to tylko u mnie czy tez nie: od kiedy zrobilem upgrada pajaczka na wersje 5.6 to niewiem jak innym ale u mnie kilka rzeczy mi zaczęło szwankować. najbardziej denerwujące i męczące jest np. mam kodzik mieszanke php z html i znaczniki html umieszczone w echo php nie moge zedytować poprzez inspektora znaczników :( koszmar znowu recznie musze wpisywac zupelnie jak w zwyklym notatniku ...
Więcej : brak edycji html wewnatrz skryptu php ?!? | Wyświetlone : 3423 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

whois

Mam problem dotyczący linku stron. A mianowicie pracuję nad wyszukiwarką domen i po znalezieniu domeny wyświetlają mi się dwie kategorie ( whois ) i ( www ) do whois sobie wchodzę i sprawdzam kto wynajął domenę jednak nie wiem jak zrobić, aby nazwy angielskie pozmieniać na polskie i aby tylko wybrane informacje się wyświetlały. a w drugim ( www ) klikając na ten link wyświetla mi się strona główna właściciela domeny. Jednak nie wszyscy właściciele ...
Więcej : whois | Wyświetlone : 7236 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039