Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 02:27

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Drzewo spisu treści (HTML Help)

Czołem!

Czy wiecie w jaki sposób można sprawić, żeby spis treści pliku HTML Help był zawsze rozwinięty?
Chodzi mi o drzewo spisu treści widoczne po lewej stronie.

Dzięki za wsparcie!
Więcej : Drzewo spisu treści (HTML Help) | Wyświetlone : 5514 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zmiana kodu

Witam

Mam taki mały problem musiałem coś kliknąć jakąś kombinację klawiszy bo ze standardowego (przejrzystego) okna kodu zrobił mi się "notatnik":

http://img215.imageshack.us/i/pajak.jpg/

Dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
Więcej : Zmiana kodu | Wyświetlone : 6135 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

yafud.pl - Yet Another F*cked Up Day

Heja,

Kończę pracę nad nowym serwisem humorystycznym Humor z życia wzięty

Bardzo proszę o wszelkie uwagi, zastrzeżenia i pomysły odnośnie strony. Dziękuję za wszelkie opinie, zarówno te pozytywne jak i negatywne.
Więcej : yafud.pl - Yet Another F*cked Up Day | Wyświetlone : 4939 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

podmiana obrazków

mój problem to: http://c4m.republika.pl/
nie mogę poradzić z podmianą grafiki, po najechaniu na czaszkę mają się zaświecić oczy, jest nieco inaczej, arkusz CSS jest prawie pusty, dopiero zaczynam robić stronę. Proszę o podpowiedzi.
Więcej : podmiana obrazków | Wyświetlone : 6739 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Problem z wyświetlaniem PHP

Witam.
Szukałem na forum podobnego tematu i go nie znalazłem (jeśli takowy istnieje prosiłbym o link do niego).

Mój problem wygląda następująco: Otóż pisząc kod PHP i zapisaniu go w przeglądarce wyświetla się cały kod PHP a nie jego funkcje albo w ogóle się nie wyświetla, a po pokazaniu źródła w FF wyświetla cały kod PHP. Co dziwniejsze te same skrypty wklejone do notatnika i zapisane do innego folderu działają. Może mi ktoś pomóc?

P.S: ...
Więcej : Problem z wyświetlaniem PHP | Wyświetlone : 5403 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajączek NxG 5.9.1 infekcja Win32:Induc

Witam

Dziś rano na dzień dobry dostałem info od Avasta:

Infekcja na Pajączku (5.9.1) przez Win32:Induc.

Troche info o robaku:

http://www.heise-online.pl/news/Wirus-infekuje-srodowisko-programistyczne--/9841

http://www.viruslist.pl/weblog.html?weblogid=557

Nie będę ukrywał, że troche mnie wkurzyło, bo akurat miałem dziś skończyć projekt... a tak musze cały system skanować i babrać się.

Na pytanie, co ma piernik do wiatraka, to poczytać w linkach, a po drugie to info dla pana Płatka żeby wiedział, że może takie coś wyskoczyć.
Więcej : Pajączek NxG 5.9.1 infekcja Win32:Induc | Wyświetlone : 8158 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zainwestuj w wlasna dzialalnosc - twoje-dotacje.pl

W kryzysie duże firmy zwalniają setki pracowników, a co za tym idzie - wzrasta bezrobocie. Mimo to osoby przedsiębiorcze mają możliwość skorzystania z unijnych pieniędzy na założenie własnego biznesu.

Po pierwsze: należy być osobą bezrobotną by móc skorzystać z dotacji, jakie mają Powiatowe Urzędy Pracy. Po drugie - trzeba mieć pomysł na własną działalność.

Dotacja jest bezzwrotna, o ile zostanie prawidłowo rozliczona. Pieniądze można wydać urządzenie sklepu, zakup narzędzi do pracy i tysiące innych potrzebnych ...
Więcej : Zainwestuj w wlasna dzialalnosc - twoje-dotacje.pl | Wyświetlone : 4328 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Create WWW - Tworzenie profesjonalnych stron internetowych

Firma Create WWW chętnie się podejmie wykonania dla Pana strony WWW
(http://createwww.pl/portfolio.php). Mamy do zaoferowania kilka
wariantów strony internetowej:

1. Strona WWW + oprawa graficzna zaprojektowana pod Pana wymagania +
panel administracyjny umożliwiający zarządzanie treścią strony (zmiana
treści, dodawanie nowych zdjęć do galerii, dodawanie nowych galerii) +
hosting strony (1 rok) + domena (1 rok) + optymalizacja strony pod kątem
pozycjonowania + zgłoszenie strony do 10 wyszukiwarek + statystyki ...
Więcej : Create WWW - Tworzenie profesjonalnych stron internetowych | Wyświetlone : 4351 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Menu w panelu Moje Serwisy

Witam,
Chciałem sobie znowu dostosować menu w Pajączku do swoich wymagań i przypadkiem wyłączyłem sobie menu w zakładce Moje Serwisy. Problem w tym, że przycisk, którym to wyłączyłm był w tym menu i teraz go nie ma, a ja chciałbym odzyskać to menu. Czy ktoś wie jak to włączyć?
Chodzi o to pionowe menu, które było obok listy pliów.
Więcej : Menu w panelu Moje Serwisy | Wyświetlone : 3872 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problemy z uruchamianiem Pajączka na Vista - artykuł

Na naszym blogu ukazał się właśnie artykuł:

Problemy z uruchamianiem programów na Windows Vista a DEP
Jedną z najczęstszych przyczyn problemów z uruchamianiem niektórych programów jest wbudowana w Windows Vista i nowsze oraz we wcześniejsze wersje (np. XP) funkcja o nazwie DEP. Funkcja ta zabezpiecza system przed wykonywaniem niebezpiecznego kodu z obszaru danych np. tzw. exploitów. Niestety czasem w tę pułapkę wpadają również pożądane programy.

Przed tygodniem ukazał się również artykuł na temat kontrolowania procesu ...
Więcej : Problemy z uruchamianiem Pajączka na Vista - artykuł | Wyświetlone : 3610 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039