Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 4 maja 2025, o 09:51

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

zegar odliczający czas

Więcej : zegar odliczający czas | Wyświetlone : 7001 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Pajączek 5.8 Professional problem z przeglądanie mozilla 3.6

Witam mam problem chodzi o podgląd strony którą tworze w przeglądarce internetowej mozilla 3.6 posiadam wersje
Pajączek 5.8 Professional Wyskakuje Błąd podczas próby utworzenia wewnętrznej przeglądarki nie pomaga CTRL+F11 jak rozwiązać ten problem proszę o pomoc jak ustawić pajączka aby odpalał się w mozilla
pozdrawiam
Więcej : Pajączek 5.8 Professional problem z przeglądanie mozilla 3.6 | Wyświetlone : 3540 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

import plików xls

Witam,

Mam problem z importem plików z excel-a z roszerzeniem xls.
Mam zainstalowany pakiet office 2003.
Import pliku z rozszerzeniem doc przebiegł w zasadzie poprawnie (kolory nie zostały poprawnie przeniesione).
Podczas wyboru rodzaju pliku są różne rozszerzenia, ale nie ma xls.
Na koniec pojawia się informacja , że nie udało się wybrać pliku xxx.xls do konwersji, bo został wybrany zły filtr albo jest otwarty.

Jaka jest tego przyczyna ?

Pozdrawiam
Krzysiek
Więcej : import plików xls | Wyświetlone : 3253 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

problem z operą, kompatybilność IE, FF

witam,
pracuje nad stroną i do tej pory szło mi nieźle.
Problem jest taki, że stronka zrobiona jest na tabelach. W IE i FF śmiga a w operze grafika w jednym miejscu mi sie rozłazi.

Czytałam i próbowałam wprowadzać zmiany odnośnie padingu, pozycjonowania, zmienialam nawet rozmiar grafiki - to wtedy w operze jest fajnie a w IE oraz FF nie.

Gdzieś jest błąd a ja go nie umiem wyłapać i naprawić.
Pomóżcie pliiiisssss ...
Więcej : problem z operą, kompatybilność IE, FF | Wyświetlone : 4930 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

PROBLEM z Moje Serwisy. Nie widzi plików .html w katalogu

Witam. Mam problem z zakładką Moje Serwisy. Otóż pliki .html na pewno się znajdują w wybranym przeze mnie katalogu, ale Pajączek ich nie widzi i nie wyświetla.. Przeniosłem do innego katalogu przy pomocy explorera i w tamtym też nie widzi.. Jak się tego problemu pozbyć? Podejrzewam, że chodzi o kliknięcie jednego przycisku, ale szukam w książce i nie widzę.. Może mi ktoś pomoże?

Pozdrawiam
Więcej : PROBLEM z Moje Serwisy. Nie widzi plików .html w katalogu | Wyświetlone : 5544 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Recover My Files, Recover My Photos, Mezzmo, DownloadStudio

Nowe programy w naszej ofercie - wersje polskojęzyczne:

Recover My Files - Program do odzyskiwania danych. Przywraca pliki usunięte z kosza, utracone po formatowaniu, awarii lub zawieszeniu, a także po ataku wirusa lub trojana. Również z dysków i RAID. Nie wymaga specjalnej wiedzy. Łatwy w obsłudze
www.odzyskajpliki.pl

Recover My Photos - Program do odzyskiwania zdjęć, filmów, muzyki. Przywraca pliki usunięte z kosza, utracone po formatowaniu dysku karty pamięci. Nie ...
Więcej : Recover My Files, Recover My Photos, Mezzmo, DownloadStudio | Wyświetlone : 7045 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

Problem z kodowaniem na serwerze

Witam,
w ostatniej wersji występuje problem z odczytem kodowania dla plików znajdujących się na serwerze. Pliki są zapisane w formacie UTF-8, na serwerze znajduje się plik .add, ale po otwarciu pliku pokazują się krzaki. Co ciekawe, w menu "Odczytaj w kodowaniu" jest zaznaczone UTF-8, ale trzeba je kliknąć jeszcze raz, aby faktycznie plik został w tym kodowaniu otwarty.

Problem występuje w ostatniej wersji, ale występował również w ostatnich betach.
Więcej : Problem z kodowaniem na serwerze | Wyświetlone : 3437 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Moja ściąga - strona edukacyjna

Poszukując niegdyś informacji dotyczącej napisania pewnej pracy edukacyjnej napotkałem na kilku witrynach napis: aby przeczytać artykuł w całości musisz wysłać sms... Wpadł mi wówczas pewien pomysł - stworzę stronę edukacyjnej na której wszystkie materiały dostępne będą dla każdego bezpłatnie. Tak nie wiele myśląc stworzyłem serwis który błyskawicznie zyskał popularność wśród uczniów. Na stronie tej znajdują się różnego typu prace/materiały edukacyjne: ściągi, wypracowania, referaty, prezentacje maturalne, bibliografie etc. Jeżeli macie jakieś propozycje w stosunku do szaty ...
Więcej : Moja ściąga - strona edukacyjna | Wyświetlone : 4064 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Kopia zapasowa pajączka

Witam

Szukałem tego ale nie znalazłem.
Otóż - w licencji mowa jest o możliwości utworzenia kopii zapasowej oprogramowania i np. używania jej na innym komputerze (laptopie) tylko wtedy gdy główna instalacja nie jest w tym samym czasie używana. To zrozumiałe jednakże - co znaczy kopia zapasowa?
Czy jest możliwość utworzenia kopii w samym programie? Czy pod pojęciem kopia zapasowa jest po prostu druga instalacja? Jeśli tak to ta druga instalacja zabiera niestety jedną aktywację.

Dzięki ...
Więcej : Kopia zapasowa pajączka | Wyświetlone : 4361 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039