Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 9 maja 2025, o 19:20

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Wyrażenia regularne - zamiana

Witam,

Czy w Pajączku jest możliwość wykorzystania znalezionego wzorca jako fragment zamienianego tekstu? Np.: /(\w)/g zamień na: "\1". Nie udało mi się nigdzie znaleźć takiej funkcjonalności.

Pozdrawiam
Więcej : Wyrażenia regularne - zamiana | Wyświetlone : 3456 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

jak to zrobic?

Więcej : jak to zrobic? | Wyświetlone : 2796 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

tabelka jak ramka :)

Witam,

mam pytanie. Czy mozna z tworzac strone w HTML zrobic ja w następujący sposób.

Układ będzie taki ja w ramkach. Podzielę okno na 2 tabele, lewą i prawą. Chciałbym aby linki z lewej otwierały się w prawym oknie, dokładnie jak w ramkach.

Czy jest to możliwe ?

dzieki i pozdrawiam
Więcej : tabelka jak ramka :) | Wyświetlone : 9608 | Odpowiedzi : 13 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Pomocy Odnosniki :(

Jak usunać z odnosników do dalszych czesci strony podkreslenie oraz zeby zachowały swój pierwotny kolor ??
Więcej : Pomocy Odnosniki :( | Wyświetlone : 8420 | Odpowiedzi : 10 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

1024 vs. 800

Siema ! :D

Mam interes do Was specjaliści ! . . Zrobiłem nowy stronę - wykorzystałem iframes .. no ale o jednej rzeczy zapomniałem - ROZDZIELCZOŚCI. Strona robiona była pod 1024*768. No a dostałem cynk, że w 800*600 jest cos nie tak - nie mieści sie iframes w środkowej tabeli, tj. main_site jest okej, ale np. jeśli weźmiemy z menu info o klubie to juz nie ...
Więcej : 1024 vs. 800 | Wyświetlone : 3510 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zdechłe płocie internetu - Rafał miał, niestety, rację

Witam,

ze smutkiem muszę przyznać, że Rafał miał rację - rekiny okazały się być płociami i to nieświerzymi.

Wycofałem się z konkursu - bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i przepraszam, że naraziłem Was na udział w tej parodii konkursu.

To nie jest żaden konkurs tylko zawody w nabijaniu głosów przez dzieci z podstawówki chyba (sądząc po zamieszczanych na ichniejszym forum postach). Atmosfera panuje tam wybitnie sportowa - jeżeli tylko ktoś wysunie się na prowadzenie zostaje ...
Więcej : Zdechłe płocie internetu - Rafał miał, niestety, rację | Wyświetlone : 9841 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Problemy z połączeniem z MySQL

Witam, mam problemy z połączeniem się poprzez Inspektora MySQL z bazami danych nawet na "localhost". Program uparcie pisze, że nie może poprawnie odczytać biblioteki "libmysql.dll". Owa biblioteka znajduje się w katalogu głównym Pajączka (5.3.0) od przynajmniej dwóch dni. Wersja zainstalowana MySQL'a na HDD to mysql-4.0.20d-win. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego prblemu. R.
Więcej : Problemy z połączeniem z MySQL | Wyświetlone : 3534 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

tabela - ASCII

Witam,

mam pytanko - czy można do pająka dołożyc tabelę ASCII (char, dec, hex ... i takie tam ....) - cosik takiego jak jest w UltraEdit :?: :?: :!: :!: :idea: ...
Więcej : tabela - ASCII | Wyświetlone : 5658 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Błąd Pajączka - Zapis plików tylko do odczytu

Witam,

Otwieram plik który ma atrybut tylko do odczytu, zmieniam coś, saję Ctrl+S i zmiany do pliku zostają zapisane... W Pajączku 5.1 takie coś nie było możliwe i dostawałem komunikat że plik jest tylko do odczytu.

Albo natrafiłem na błąd, albo gdzieś włączyłem jakąś opcję (nie przypominam sobie).

--
Pozdrawiam,
Dawid Szałęga
Więcej : Błąd Pajączka - Zapis plików tylko do odczytu | Wyświetlone : 2956 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039